Motor

Tesla-killer?

Thunder Power skal utfordre Tesla

Thunder Power kan bli en hissig utfordrer i elbilmarkedet. Batteriene er større enn dem man finner i Tesla, noe som gir en rekkevidde på inntil 650 km. Toppfarten er 250 km/t. Den gode nyheten er at prisen ligger under 600.000 kroner.

Foto: Thunder Power

Foto: Thunder Power

Artikkel av: Øystein Byberg
21. september 2017 - 13.18

Thunder Power fra Taiwan er på gang med flere elektriske biler, en sedan, en SUV og en coupé. Førstnevnte er en produksjonsmodell som brukes til testing som minner om Tesla Model S.  Da snakker vi om en batterikapasitet på 125 kWh, en systemeffekt på 230-465 kW (313-632 hk), en elektrisk rekkevidde på inntil 650 km (NEDC), en toppfart på 250 km/t og 0-100 km/t på 3,2 sekunder.

På Frankfurt-utstillingen fikk vi opplyst en pris på 60.000 euro (rundt 560.000 kroner) for bilen som kan reserveres i enkelte markeder allerede.  Selskapets toppsjef Wellem Sham sier at bilen vil komme på markedet tidlig i 2019, først i Kina. Året etter står resten av verden for tur, inkludert Europa.

Rammen er konstruert i Tyskland, mens italienere står for designet.

Thunder Power. Foto: Hegnar.no

Enda mer interessant med norske øyne er at Thunder Power også har en elektrisk SUV på gang. Det er foreløpig bare en konseptbil, men produsenten understreker at det ikke bare er en show-bil. Bilen skal etter planen være på veien i 2020.

En coupé-versjon med en ytelse på 488 kW vil bli produsert i begrenset opplag på 488 biler globalt. Elbilen får 4x4 og et skreddersydd interiør med skinn fra Italia.

Thunder Power skal produseres i Ganzhou i sør-øst Kina. Det er inngått et joint venture med det tyske statlige industifondet på flere milliarder RMB. Nylig ble det inngått en avtale med myndighetene i Catalonia i Spania om en ny fabrikk i Barcelona.

Thunder Power. Foto: Hegnar.no

Thunder Powers samarbeidsselskap Electric Power Technology har dessuten inngått en avtale med myndighetene i Taoyuan om bygging av en ny batterifabrikk i Taiwan.

På pressekonferansen i Frankfurt sa Sham at Thunder Power er en ny driftkraft i EV-industrien.

Om Norge er på kartet til Thunder Power er foreløpig uklart. Vi snakket med en av representantene for selskapet i Frankfurt, som understreket at Kina er det store markedet for bilen. Han var fullt klar over interessen for elbiler i Norge, men mente at selv om elbilsalget er stort her hjemme, er ikke volumene så store.

Thunder Power. Foto: Hegnar.no