Motor

Volvo XC40 skal sette en ny standard

Med nye XC40 vil Volvo sette en ny standard for sikkerhet og brukervennlighet i premiumsegmentet for små SUVer. 

Volvo XC 40. Foto: Volvo.

Volvo XC 40. Foto: Volvo.

Artikkel av: Are  Strandli
1. september 2017 - 09.24

Snart blir ny Volvo XC40 lansert, en bil som gjør Volvos utvalg av SUVer komplett. Fra før finnes som kjent både Volvo XC 60 og XC90. 

XC40 skal gjøre det lettere å takle livet i storbyen, og målet er at den skal gjøre pendling mindre stressende, skriver Volvo i en pressemelding. 

- XC40 er den første bilen i dette raskt voksende segmentet, og her er vekten lagt på å navigere i dagens hektiske bymiljøer. XC40 bygger på Volvos arv som ledende på sikkerhet, og har de beste sikkerhetsstandardene, et enkelt brukergrensesnitt og praktiske tilkoblede tjenester, sier konsernsjef Håkan Samuelsson i pressemeldingen. 

Nykommeren er den første bilen fra Volvo som bygger på produktarkitekturen Compact Modular Architecture (CMA).

- Volvos tilnærming til sikkerhet og brukervennlighet bygger på en filosofi vi har valgt å kalle «Livets sirkel», der vi har forbedret standarder og teknologier på bakgrunn av tilbakemeldinger fra kunder og informasjon hentet fra det virkelige liv, heter det i pressemeldingen.

XC40 har sikkerhets- og styreasssistentfuknsjoner, deriblant Volvos semi-autonome Pilot Assist-system, seneste generasjonen City Safety, Run-off Road protection, Cross Traffic Alert med autobrems og et 360° kamera som skal gjøre det enklere å parkere på trange parkeringsplasser.

- Det moderne bylivet byr på komplekse utfordringer både for bilførere, fotgjengere, syklister og andre som ferdes på veiene. Målet med XC40 er å minske såkalt kognitiv belastning på føreren. Mens sikkerhets  og styreassistansesystemene våre aktivt registrerer og begrenser potensielle farlige situasjoner, kan du som fører slappe av og derfor kose deg mer i bytrafikken, sier Malin Ekholm, lederen av Volvo Cars Safety Centre.

Volvo XC40 har også alle infotainmentfunksjonene som finnes i både XC60 og XC90. 

- Vi har utviklet et solid, brukervennlig, praktisk og ukomplisert brukergrensesnitt på grunnlag av tilbakemeldinger fra brukere – i tillegg til forskning, der grunnsteinen er at vi er ledende på sikkerhet. XC40 er bilen for den generasjonen som nærmest krever å ha full nettilgang. Alle skjermbilder er optimalisert med tanke på sikker, lettfattelig og effektiv aktiv kjøring i bytrafikken, sier Ödgärd Andersson, Vice President Vehicle Software & Electronics hos Volvo Cars.

- I likhet med de større SUV`ene XC60 og XC90, har også XC40 infotainmentsystemet Sensus med den velkjente, store berøringsskjermen. Sensus-grensesnittet er intuitivt og enkelt å bruke, der føreren får tilgang til en rekke funksjoner og tjenester, fortsetter Andersson.