Motor

Ford EcoSport-prisene er klare

Nye Ford EcoSport kommer på norske veier i januar. Nå er prisene klare. 

Ford EcoSport. Foto: Ford

Ford EcoSport. Foto: Ford

Artikkel av: Are  Strandli
24. oktober 2017 - 08.33

Ford har sluppet de norske prisene på nye Ford EcoSport. Ifølge en pressemelding fra importøren, kan du få den helt ned i 241.000 kroner med forhjulstrekk og den prisbelønte 1-liters EcoBoost-bensinmotoren med 125 hestekrefter i bilen, samt utstyrsnivået Trend.

Allerede nå går det an å bestille bilen som etter planen kommer til Norge i januar neste år.

- Med nye Ford EcoSport kan vi tilby kundene våre en SUV med helt nytt interiør og utseende, i tillegg til en rekke avanserte teknologier og utstyrstilvalg som ikke har vært tilgjengelig på denne modellen før, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge, Geir Haugaard i en uttalelse.

- For første gang kommer også EcoSport med mulighet for firehjulstrekk. Alt dette får du til en pris som få andre kan tilby. Vi vet at dette er en kombinasjon det er stor etterspørsel etter både i Norge og i Europa for øvrig, legger han til.

For versjonen med firehjulstrekk, starter prisene på 309.000 kroner. Da kommer den med en 1,5 liters TDCI dieselmotor på 125 hestekrefter og det nest høyeste utstyrsnivået Titanium. 

Inkludert i den utstyrspakken følger blant annet seter i delskinn, takrails i sølv, 16 tommers aluminiumsfelger, cruisekontroll, nøkkelfri start, ryggesensorer og det nye infotainment-systemet SYNC 3, opplyses det.

ST-Line

Videre kommer Ford EcoSport som en Ford Performance-inspirert ST-Line-modell. 

- Med forhjulstrekk og 1-liters EcoBoost-motor med 125 HK får du denne fra 285 000 kroner. Ønsker du trekk på alle fire koster Ford EcoSport ST-Line 328 000 kroner. Da får du bilen med en 1.5-liters 125 HK sterk dieselmotor, skriver Ford i pressemeldingen. 

ST-Line kommer med semskede skinnseter, sideskjørt, svarte takrails, kontrastfarget tak og sidespeil, 17 tommers aluminiumsfelger og en rekke andre unike detaljer både inn- og utvendig. 

Sikrere enn noensinne

Importen opplyser om at nye EcoSport er sikrere enn noensinne. 

Den nye doningen har kollisjonsputer foran, knekollisjonsputer for sjåføren og nye kollisjonsputer langs sidene, designet for å bevege passasjerene i bilen vekk fra treffpunktet. EcoSport er i tillegg utrustet med nye «gardin-kollisjonsputer» som bidrar til maksimal sikkerhet ved en påkjørsel fra siden.

Les også: Ford EcoSport får 4x4