Motor

Lanserer V90 Cross Country-spesialmodell

Nå kommer det en Volvo Ocean Race-utgave av V90 Cross Country.

Volvo Ocean Race-utgaven av V90 Cross Country. Foto: Volvo

Volvo Ocean Race-utgaven av V90 Cross Country. Foto: Volvo

Artikkel av: Øystein Byberg
30. oktober 2017 - 09.26

Volvo Cars presenterte i dag en spesialversjon av V90 Cross Country for å markere starten på Volvo Ocean Race 2017–18. Spesialversjonen skal støtte kampen mot plast i havet.

Ifølge en pressemelding skal inntektene fra bilsalget skal bidra til bedre forståelse av verdenshavenes helsetilstand. For å støtte Volvo Ocean Races forskningsprosjekt om plast i havet, kommer Volvo Cars til å donere 100 euro for hver av de første 3 000 V90 Cross Country Volvo Ocean Race-bilene som etter planen skal bygges. Det samlede bidraget på 300.000 euro understreker selskapets mangeårige engasjement for miljøet, heter det.

- Vi er stolte over å støtte Volvo Ocean Races forskningsprosjekt, som kommer til å gi oss en bedre forståelse av helsetilstanden til havene – vår viktigste naturressurs, sier Stuart Templar, leder av bærekraftarbeidet hos Volvo Cars. 

Volvo Ocean Race-utgaven av V90 Cross Country kommer også til å bidra til å håndtere problemet med havforurensning, ettersom mattene i bilen er laget med Econyl, et tekstil utviklet av 100 prosent resirkulert nylon, inkludert forlatte fiskegarn hentet opp fra havbunnen.

En spesiell, uttrykksfull design og fargepalett innvendig og utvendig skiller V90 Cross Country Volvo Ocean Race fra de andre modellene i 90-serien. Detaljene i matt grå og kraftig oransje, først lansert på  Volvo Concept XC Coupé i 2014, er kombinert med en Crystal White eksteriørfarge, samt spesielle sømmer og felger.

Det innledende produksjonsvolumet på 3.000 biler vil bli solgt i 30 markeder verden over.

Dette er prisene for Volvos nye V90-spesialutgave i Norge (ex frakt og levering) 

• V90 Cross Country T5 AWD Volvo Ocean Race           829.000 

• V90 Cross Country T6 AWD Volvo Ocean Race           954.000 

• V90 Cross Country D4 AWD Volvo Ocean Race           774.000

• V90 Cross Country D5 AWD Volvo Ocean Race           807.000 

T=Bensin, D=Diesel.