An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Motor

Snøhetta utvikler bilfabrikk for Volvos Polestar

Det norske arkitektkontoret Snøhetta skal utvikle Polestars nye anlegg i Kina.

Snøhetta har utviklet Polestars nye anlegg i Kina. Skisse: Polestar

Snøhetta har utviklet Polestars nye anlegg i Kina. Skisse: Polestar

Artikkel av: Øystein Byberg
17. oktober 2017 - 13.30

Polestar, et eget merke for elektrifiserte høyprestasjonsbiler i Volvo Car Group, avslørte under et pressearrangement i Shanghai tirsdag planene for de tre første modellene; en plug-in hybrid og to elbiler, som alle skal være på markedet i løpet av fire år.

Polestar skal produsere bilene i et nytt spesialbygd produksjonsanlegg i Kina, tegnet av norske Snøhetta. 

Volvo Cars har etablert et fellesforetak med to selskaper innenfor morselskapet Zhejiang Geely Holding. Fellesforetaket tilføres en egenkapital på 5 milliarder RMB (640 milliloner euro) til utviklingen av Polestar. Polestar fortsetter å være et datterselskap av Volvo Car Group, og vil bli fullstendig konsolidert her.

Nye Polestar 1 skal produseres ved Polestars ultramoderne, spesialbygde produksjonsanlegg i Chengdu i Kina. Anlegget er under oppføring og skal stå ferdig i midten av 2018. Det er utviklet i samarbeid med prisbelønte norske Snøhetta. Anlegget skal også huse en av de første Polestar-forretningene, der potensielle kunder vil kunne presse bilen til det ytterste på en spesiallaget testbane ved anlegget. 

Når Polestars produksjonsanlegg er ferdig, blir det en av de mest miljøansvarlige bilfabrikkene i Kina, og en av verdens mest effektive fabrikker. Målet er gullstatus i det globalt anerkjente miljøsertifiseringssystemet LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Under tirsdagens pressearrangement i Shanghai fikk vi høre at anlegget skal drives av 100 prosent fornybar energi.

- Det nye produksjonsanlegget vårt er ikke noen vanlig bilfabrikk, understreker Jonathan Goodman hos Polestar.

- Det er konstruert for de små produksjonsvolumene til Polestar 1, men er samtidig klart til å håndtere de større volumene som kommer. Produksjonsanlegget er topp moderne og skal representere merket vårt på en sterk måte, sier han,

Skisse: Polestar

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.