Motor

Gladmelding til norske Volvo-kunder

- Norske kunder har nå blitt førsteprioritet i hele Europa på våre T8-modeller. 

Volvo XC90 T8. Foto: Volvo.

Volvo XC90 T8. Foto: Volvo.

Artikkel av: Are  Strandli
28. november 2017 - 09.05

Volvo kommer tirsdag med en gladmelding til norske Volvo-kunder som har bestilt en Volvo av typen XC90 T8, V90 T8 eller XC60 T8.

Disse skulle opprinnelig bli levert i tredje kvartal 2018, men Volvo har nå valgt å sette Norge øverst på prioriteringslisten. 

Derfor kommer de allerede i første eller andre kvartal 2018.

- Grunnet utviklingen i nybilsalget i Norge, med stort trykk på el og plug-in hybrider, har norske kunder nå blitt førsteprioritet i hele Europa på våre T8-modeller, sier Mats Ohlsson, Market Area Director ved Volvos hovedkontor i Göteborg.

Ifølge pressemeldingen har Volvo Car Norge lenge jobbet for å få prioritert etterspørselen overfor fabrikken.

- Nå ser den svenske bilprodusenten omfanget av det grønne skiftet i det norske bilmarkedet. Resultatet er at det norske markedet blir prioritert framfor resten av Europa, inkludert hjemmemarkedet Sverige, skriver Volvo Car Norge i meldingen. 

- Det er veldig hyggelig at å bli prioritert foran alle andre i Europa – spesielt på bakgrunn av etterspørsel i dette viktige segmentet. Det viser at Norge er blitt et av de mest spennende bilmarkedene i Europa og viser vei i det grønne skiftet, sier Øystein Herland, administrerende direktør i Volvo Car Norge.

Massivt salg

Plug-in hybridbilene fra Volvo har vist seg å være ekstremt populære.

- Disse toppmodellene har formidable kraftressurser med en kombinert effekt på hele 407hk. Det er en uslåelig kombinasjon. Volvo har hatt stor suksess med plug-in hybrider i Norge, og vi har oversolgt produksjonskapasiteten i lang tid fremover, sier Herland.

 Så langt i år har 3.400 kunder bestilt en ny XC60, der de fleste har valgt toppmodellen T8, mens over 1.500 nordmenn har bestilt V90 T8 og nesten 1.700 har bestilt XC90 T8.