Motor

Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC + satte rekord på Nürburgring

Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC + har oppnådd den raskeste rundetiden noensinne registrert av en stasjonsvogn på Nürburgring.

Artikkel av: Øystein Byberg
20. november 2017 - 08.25

Den nye Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC + satte nylig den raskeste rundetiden noensinne registrert av en stasjonsvogn på legendariske Nordschleife på Nürburgring.

Det tyske bilmagasinet «Sport Auto» klokket inn på imponerende 7:45.19, med hastigheter som for noen få år siden var forbeholdt rene sportsbiler.

AMG E 63 S 4MATIC + stasjonsvogn har en 4,0-liters twin-turbo V8-motor som yter 612 hk, 850 Nm og 100 prosent variabel kraftditribusjon via AMG Performance 4MATIC + -firehjulstrekk. Akselerasjonen fra 0 til 100 km/t på 3,5 sekunder er også ny rekord i klassen.

Testing i Nürburgrings «Grønne Helvete» er en del av utviklingsprogrammet for alle modeller fra Mercedes-AMG.

- Med denne rundetiden viser AMG at de mener alvor når de utvikler nye modeller. Det stilles svært høye krav før utviklerne fra Affalterbach setter de tre kjente bokstavene på bakluka, og med over 200 solgte AMG-modeller så langt i år ser det ut til at mange norske kunder har forstått nettopp dette, sier Kjetil Myhre, Direktør Mercedes-Benz Personbil, i en melding.

Da vi kjørte Mercedes-AMG E63 S slo vi fast at det er den mest perfekte «flyskrekk»- og «skilsmisse»-bilen du kan kjøre/kjøpe. Les mer her