Motor

2018 blir det store X-året for BMW

Den kommende stor-SUV-en X7 er allerede i produksjon i USA.

BMW X7. Foto: BMW

BMW X7. Foto: BMW

Artikkel av: Øystein Byberg
21. desember 2017 - 07.40

12 måneder før lanseringen av helt nye BMW X7 har den første preproduserte versjonen rullet ut av samlebåndet på BMW-fabrikken i Spartanburg i USA. Nå skal den blant annet testkjøres på isdekte vinterveier i Skandinavia, opplyser den norske importøren.

Helt nye BMW X7 blir merkets mest luksuriøse SUV og tar rollen som storebror til BMW X5 og X6. Nå skal BMW bruke det neste året til å kvalitetssikre og optimalisere den nye modellen for å klargjøre den for serieproduksjonen som starter i slutten av 2018. Sammen med den preproduserte utgaven av helt nye X7, skal totalt fem BMW X-modeller nå utpå en verdensomspennende ekspedisjon under tildels ekstreme forhold – fra den varme ørkenen Death Valley i California til is- og snøføre i krevende kuperte landskap i Skandinavia. 

Testmodellene er møysommelig kamuflert for å skjule hvordan den endelige versjonen av BMW X7 kommer til å se ut, men BMW har allerede lettet litt på sløret. 

– Lanseringen av helt nye BMW X7 er en del av den største modelloffensiven i BMW’s historie, sier kommunikasjondirektør hos BMW Norge, Marius Tegneby.

– Vi har nettopp lansert helt nye BMW X3, i mars 2018 lanserer vi helt nye BMW X2, så kommer BMW X4 før vi altså lanserer helt nye BMW X7 mot slutten av neste år, sier han.