Motor

Elon Musk kan få 550 milliarder kroner!

– Denne avtalen er utrolig.

Artikkel av: Øystein Byberg
24. januar 2018 - 07.02

Tirsdag ble det kjent at Teslas toppsjef Elon Musk har signert en ny tiårskontrakt med den amerikanske elbilprodusenten.  Kontrakten innebærer store økonomiske mål må bli nådd for at Musk skal få betalt.

Kompensasjonen er verdt 2,8 milliarder dollar nå, tilsvarende nesten 22 milliarder kroner. Ifølge dn kan han fullt opptjent over de neste ti årene, med blant annet aksjeopsjoner, få 70 totalt milliarder dollar, noe som tilsvarer 550 milliarder kroner.

Forutsetningen for det siste er blant annet at aksjekursen tidobles og at børsverdien passerer 650 milliarder dollar.

– Denne avtalen er utrolig i både størrelse og hva som kreves for å tjene det. Som alt Musk er involvert i, om det er å bygge et selskap fra bunnen av eller lansere satellitter i verdensrommet, er dette over all forventning, sier direktør Steven Hall hos Steven Hall & Partners til Bloomberg.

Hvis børsverdien ikke passerer 100 milliarder dollar, får Musk ingenting, utover aksjene han eier i dag.

Musk sier ubeskjedent til New York Times at han ser potensial for at Tesla kan bli verdt over 1.000 milliarder dollar i løpet av de 10 neste årene.

Tirsdag steg Tesla-aksjen 0,4 prosent til 352,79 dollar, noe som tilsvarer en markedsverdi på 59,3 milliarder dollar.