Motor

Her er prisene på toppløse S-Klasse

Prislappen på nye S-Klasse Cabriolet starter på litt over 1,8 millioner kroner. 

Foto: Mercedes-Benz.

Foto: Mercedes-Benz.

Artikkel av: John Inge Seljehaug
24. januar 2018 - 14.43

Siste tilskuddet i flaggskipfamilien til Mercedes-Benz er her; nye S-Klasse Cabriolet. Nye motorer, OLED-lys og generelt oppgradert utstyrsnivå er blant trekkplastrene når bilen nå endelig er klar for bestilling. 

- S-Klasse Cabriolet er drømmebilen fremfor noen og i oppgradert versjon tas kjøreopplevelsen til et nytt nivå. Norge er ikke et utpreget kabrioletland, men med en rekke komfortelementer som AirScarf og AirCap i kombinasjon med firehjulsdrift vil S-Klasse Cabriolet fungere utmerket året rundt, sier Kjetil Myhre, direktør i Mercedes-Benz Personbil.

Ifølge Mercedes starter prisene på 1.851.000 kroner, og de første bilene forventes å komme til Norge i april.

Setter standarden 

I likhet med S-Klasse sedan får nye S-Klasse Cabriolet et oppgradert heldigitalt instrumentpanel, nytt multifunksjonsratt med berøringsflater og den nye ENERGIZING-funksjonen. De selvkjørende egenskapene er videreutviklet fra dagens E-Klasse og tar nå blant hensyn til kartdata og kan justere hastighet og styreutslag i forbindelse med svinger, lyskryss og rundkjøringer. 

For første gang benyttes OLED (Organic Light Emitting Diode) i en modell fra Mercedes-Benz.

Toppmodeller fra AMG

Nye S-Klasse kommer i tre utgaver. S 560 er den billigste varianten med en V8-motor som tar deg fra 0-100 km/t på 4,6 sekunder. Topphastigheten er satt til 250 km/t, som er likt for alle de tre modellene. 

For de mest kravstore kundene tilbys to AMG-modeller, representert ved AMG S63 4MATIC+ og AMG S65.

AMG S63 4MATIC+ bruker 3,5 sekunder på å ta deg opp til 100 km/t, mens sistnevnte bruker 4,10 sekunder på samme øvelsen.