An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Motor

Nye Mercedes CLS på plass i Norge

Den kommer først om et par måneder, men allerede fredag ble nye Mercedes CLS avduket i Norge.

Foto: Hegnar.no

Foto: Hegnar.no

Artikkel av: Øystein Byberg
26. januar 2018 - 15.05

Nye Mercedes CLS ventes til Norge i mars, men allerede fredag var den første bilen på plass her i landet, hentet rett fra Tyskland. 3. generasjon CLS ble avduket under et arrangement hos den norske importøren Bertel O. Steen.

Bilen, som vi først fikk tatt en titt på på Los Angeles Motor Show i slutten av november, er elegant og en verdig arvtaker til 2. generasjon. Silhuetten er velkjent. Mercedes liker å kalle den fire dørs bilen en coupé. Designspråket er preget av rene linjer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Hegnar.no

Interiøret i nye CLS Coupé er sterkt inspirert av S-Klasse og E-Klasse Coupé.  Materialkvaliteten er høy. I Norge leveres skinninteriør som standard. Detaljrikdommen er rik, som de opplyste luftdysene, fasongen på høyttalerne i dørene, hodestøttene, det nye rattet (som er hentet fra S-klasse) osv. De store skjermene som er ekstrautstyr på E-klasse er inkludert i prisen her hjemme.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Hegnar.no

For første gang leveres CLS som fem-seter, og ikke bare med fire som i de foregående generasjonene.

Motorutvalget omfatter utelukkende rekkeseksere, både diesel og bensin.  Importøren tror bensinutgavene vil selge best her hjemme. Blant høydepunktene finner vi en nyutviklet R6 bensinmotor med 48-voltsystem i CLS 450 4MATIC. Den yter 367 hk og 500 Nm, med ytterligere 200 Nm og 22 hk tilgjengelig via EQ Boost i kortere perioder.  Mildhybridsystemet gjør at bilen som andre hybridbiler kan regenerere energi, for eksempel når man kjører i nedoverbakker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Hegnar.no

I løpet av året kommer dessuten toppmodellen Mercedes-AMG 53 CLS, som sammen med EQ Boost-utgaven trolig blir bestselgeren her hjemme. Den får 435 hk pluss 22 elektriske hestekrefter.

Mercedes CLS er en relativt velutstyrt modell i utgangspunktet. Dessuten har importøren valgt å putte på utstyr som normalt ville ha kostet 70-80.000 kroner som standard. I tillegg til skinnsetene og de to skjermene, er navigasjon standard. Det er også blant annet LED-lys og ryggekamera.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

CLS 450 koster fra 1.020.000 her hjemme. Prisen på den kommende AMG-utgaven er ikke klare. Sverger du til diesel er startprisen for CLS 350 d 955.000 kroner.

- Vii tror vi skal kunne selge rundt 50 biler det første året, sier PR- og informasjonssjef Audun Hermansen hos den norske importøren til Hegnar.no.

Det finnes mange elegante og tøffe biler der ute. I 2018 blir CLS en av de tøffeste.