Motor

Citroën Berlingo klar for verdenspremiere

Citroën viser frem tredje generasjon Berlingo.

Citroën Berlingo. Foto: Citroën

Citroën Berlingo. Foto: Citroën

Artikkel av: Øystein Byberg
16. februar 2018 - 10.07

Citroën har modernisert Berlingo med tanke på både utseende og komfort, og den nye modellen passer ifølge en pressemelding fra importøren perfekt inn sammen med resten av Citroëns fremtidsrettede modellportefølje.

Selv om Berlingo er oppdatert både innvendig og utvendig, har man sørget for å beholde de attraktive kvalitetene bilen har blitt kjent for – spesielt gjelder det fleksibiliteten og romsligheten som er viktig for mange Berlingo-kunder. Tre uavhengige bakseter som enkelt kan fjernes ved behov, et flatt gulv helt frem til det nedfellbare passasjersetet og et bagasjerom på inntil 1.050 liter med fem seter i bruk sørger for at Berlingo er det perfekte valget for familier med stort plassbehov, heter det.

Utvendig skiller nye Berlingo seg vesentlig fra forgjengeren med sitt moderne design som inkorporerer Citroëns lyssignatur og avrundede tåkelys. Ved å ta i bruk EMP2-plattformen i den fremre delen av bilen har man også fått en kortere og høyere front med kort overheng. Denne plattformen sørger også for vesentlig bedre kjøreegenskaper, og ved å beholde den eksisterende bakre delen av plattformen forblir bredden mellom hjulhusene den samme som man kjenner fra tidligere. 

Berlingo vil være tilgjengelig med bensin- og dieselmotorer. Den vil også kunne leveres med en åttetrinns EAT8-automatgirkasse.

Ny Citroën Berlingo vil få sin debut under den internasjonale bilutstillingen i Genève.