Motor

Her er nye Audi A6

Nye Audi A6 har verdenspremiere i neste uke. Her er de første bildene.

Audi A6. Foto: Audi

Audi A6. Foto: Audi

Artikkel av: Øystein Byberg
28. februar 2018 - 11.35

Audi kommer nå med en helt ny generasjon av A6.

- Audis forsprang ligger i teknikken, noe vår nye Audi A6 understreker. Vi lanserer en rekke nye modeller i 2018, og fellesnevneren er banebrytende teknologi. Ny teknologi kombinert med elektrifiseringen av merkevaren vår, først og fremst med kommende Audi e-tron, viser med all tydelighet at Audi posisjonerer seg godt for fremtiden, sier Elin Sinervo, direktør for Audi i Norge, i en melding.

I første omgang er det sedan-utgaven av Audi A6 som presenteres på bilutstillingen i Geneve i mars, før Avant-utgaven introduseres senere i år. For begge varianter vil større plass, et nytt designspråk og en lang rekke nye innovasjoner bidra til at Audi A6 hever listen i sitt segment, heter det.

I forbindelse med introduksjonen til de europeiske markedene kommer Audi A6 med to kraftfulle og effektive motorer: én TFSI-motor og én TDI-motor.

  • 3.0 TFSI: Med 340 hestekrefter tar den turboladede V6-motoren deg fra 0-100 km/t på 5,1 sekunder. Dreiemoment er 500 Nm. 
  • 3.0 TDI: Med 286 hestekrefter leverer TDI-varianten et dreiemoment på 620 Nm.

Alle motorvarianter på nye Audi A6 leveres med mild-hybrid-teknologien som reduserer utslipp og forbruk ved hjelp av et litium-ion-batteri. Under reell kjøring kan denne teknologien redusere drivstofforbruket med opptil 0,7 liter pr. 100 kilometer. 

Nye Audi A6 produseres på fabrikken i Neckarsulm og treffer markedet sommeren 2018. Norske priser er ennå ikke klare. 

Audi A6. Foto: Audi