Motor

Nå kommer helt nye Kia Ceed

Kia kvitter seg med skrivefeilen når de nå lanserer Ceed.

Kia Ceed. Foto: Kia

Kia Ceed. Foto: Kia

Artikkel av: Øystein Byberg
15. februar 2018 - 14.15

Kia Motors viste i dag frem helt nye Ceed, før den vises for publikum på Geneva Motorshow som starter i mars.

Det er tredje generasjon Ceed som nå lanseres, og Kias design og utviklingsteam i Frankfurt står bak modellen som skal produseres på Kias europeiske fabrikk i Zilina i Slovakia.

Nye Ceed har ifølge en pressemelding fra Kia et selvsikkert og sporty utseende, kommer med ny teknologi, nytt utstyr og bedre kjøreegenskaper. Også navnet får en liten endring; cee’d blir til Ceed, som står for en bil produsert for Europa (Community of Europe), med europeisk design.

Siden produksjonen av første generasjon Ceed startet i desember 2006, er det produsert mer enn 1,28 millioner biler. 640.000 av disse er andre generasjon Ceed som ble lansert i 2012. Kia venter at den nye modellen vil stå for en enda større andel av salget i Europa.

- Ceed har vært en svært viktig modell for Kias vekst i Europa i mer enn et tiår. Nye Ceed bygger videre på det solide fundamentet, og tilbyr moderne design og avansert teknologi som forbedrer komfort og sikkerhet. Nye Ceed vil være en av de mest innovative bilene i sin klasse når den lanseres, sier Michael Cole, Chief Operating Officer for Kia Motors Europe.

Nye Kia Ceed får sin publikumsdebut på bilmessen i Genève 6. mars, og Kia vil også der vise en annen fremtidig modell i Ceed-familien for første gang. 5-dørs Ceed lanseres for salg i juni 2018.