Motor

Skoda Kodiaq - mer luksus og nye motorer

Nå kommer luksusutgaven av Skoda Kodiaq.

Skoda Kodiaq L&K. Foto: Skoda

Skoda Kodiaq L&K. Foto: Skoda

Artikkel av: Øystein Byberg
18. februar 2018 - 08.30

Skoda Kodiaq L&K lanseres med to TSI bensinmotorer og to TDI dieselmotorer. 4x4 er standard på den største bensin- og dieselmotoren. Bensinmotorene oppgraderes også med partikkelfilter som standardutstyr, skriver den norske importøren i en melding.

Kodiaq L&K vises på bilutstillingen i Geneve i mars i år. L&K er toppversjonen fra Skoda, og er oppkalt etter grunnleggerne, Laurin and Klement. Det betyr mer utstyr og mer komfort som standard.

Bilen presenteres med to nye TSI bensinmotorer. Den minste bensinmotoren er en 1.5-liter TSI-motor med 150 hk, samtidig som 2.0 TSI-motoren får økt effekt fra 180 til 190 hk. Begge motorene er utstyrt med partikkelfilter som vil bidra til redusert utslipp. TSI bensinmotorene og TDI-motoren med 150 hk tilbys dessuten med en oppgradert 7-trinns DSG automatgirkasse. Utgavene med 190 hk TDI og 190 hk TSI får 4x4 som standard, mens for de to minste motorene kan 4x4 leveres mot et pristillegg. 4x4 versjonene tilbys også med adaptivt understell DCC for mer sportslig og komfortabel kjøring.

L&K-modellene har blant annet 19-tommers lettmetallfelger, LED-lykter foran og elektrisk justerbart førersete med minnefunksjon. I tillegg får L&K-versjonen en rekke praktiske og komfortable detaljer som skiller den fra de øvrige modellene.

Standardutstyret inkluderer  siste versjon Skoda Connect, og underholdningssystemet CANTON sound system med 10 høyttalere og 610 W forsterker.

- Skoda Kodiaq L&K forventes til Norge mot slutten av året, og prisene er foreløpig ikke klare, sier direktør Thomas Meiner hos Skoda-importøren.

Skoda Kodiaq. Foto: Skoda