Motor

BMW viser fremtidsluksus

BMW viser luksusbil med fire dører med M-gener.

BMW Concept M8 Gran Coupe. Foto: Hegnar.no

BMW Concept M8 Gran Coupe. Foto: Hegnar.no

Artikkel av: Øystein Byberg
6. mars 2018 - 15.20

BMW viser frem et nytt høydepunkt under den internasjonale bilutstillingen i Genève. BMW Concept M8 Gran Coupe er mer enn bare en luksuriøs sportsbil med fire dører, hevder den norske importøren i en melding.

Bokstaven «M» har en spesiell plass i hjertet til alle BMW-entusiaster. Med konseptbilen BMW Concept M8 Gran Coupe kommer bokstaven virkelig til sin rett: M står for «mer». Mer av alt.

– På den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt i fjor høst presenterte vi den elektriske fremtiden til BMW med konseptbilen BMW i Vision Dynamics. Nå viser vi også hvordan BMW M vil være en viktig del av BMWs fremtid og drar lakenet av nok en kommende spydspiss, sier kommunikasjonsdirektør Marius Tegneby i BMW Group Norge i meldingen.

Konseptbilen er slik konseptbiler skal være – en forsmak på kommende modeller hvor man samtidig tillater seg å strekke strikken litt ekstra. Lakkfargen til konseptbilen bærer navnet «Salève Vert» og skifter farge fra grønn til blågrå i ulikt lys. I stedet for tradisjonelt krom, har BMW lagt inn en særegen nyanse av gull i en rekke av eksteriørdetaljene som vinduslister, grill, felger og eksoshaler.

BMW Concept M8 Gran Coupe er 5,078 meter lang, 2,150 meter bred og 1,407 meter høy. Akselavstanden måler 3,023 meter.

I likhet med BMW Concept 8 Series, er også denne konseptbilen en forsmak på et nytt designspråk fra BMW. Eksteriørdesignen til den nye konseptbilen kombinerer det typiske M-formspråket med luksuriøse og elegante linjer.

På den internasjonale bilutstillingen i Genève har BMW Concept M8 Gran Coupe blant annet selskap av helt nye BMW X4, helt nye BMW i8 Roadster, nye BMW 2-serie Active Tourer og nye 2-serie Gran Tourer.

– For et år siden sa vi at vi stod foran den største produktoffensiven i BMWs historie. I løpet av det siste året har vi så langt presentert en rekke nye SUV-modeller, nye M-modeller og vi har vist litt av vår videre elektriske fremtid – for å nevne noe. Med andre ord, BMW vil være tilstede i alle segmenter med alle drivlinjer i løpet av de neste årene, avslutter Tegneby.