Motor

Startprisen overrasker

Dette må du vite om Jaguar i-Pace

Jaguar i-Pace ble avduket torsdag kveld. Her er det viktigste du trenger å vite om bilen.

Foto: Hegnar.no

Foto: Hegnar.no

Artikkel av: Øystein Byberg
1. mars 2018 - 21.30

Jaguars elektriske SUV i-Pace ble avduket i Graz i Østerrike, Düsseldorf i Tyskland og i Oslo torsdag kveld. Da ble også prisene offentlig kjent. De starter så lavt som 599.900 kroner.

- i-Pace er aggressivt priset. Prisen er attraktiv i forhold til Tesla, sier Jaguar Land Rovers skandinaviske presse- og PR-sjef Søren Hyltoft til Hegnar.no.

Men han medgir at de fleste kundene nok vil velge dyrere varianter. Så langt har majoriteten av de 511 som har signert kontrakt på i-Pace valgt HSE-utgaven, som har en startpris på 746.900, mens 15 prosent har gått for toppmodellen First Edition til 829.900. (Se prislisten her)

Hyltoft opplyser at de første kundene vil få bilene sine i juli/august. Han ser for seg at Jaguar vil levere 1.300 biler i år. Jaguar-toppen tror flere kunder vil komme til når detaljene rundt bilene er kjent.

- Bestiller du en i-Pace i dag får du den i 2018, antakelig i september/oktober, sier han.

Foto: Jaguar

Lik konseptbilen

Det første som slår en når man ser produksjonsutgaven er hvor lik den er konseptbilen. Det er bare setene som er fundamentalt forskjellige. Ellers er Jaguar svært tro mot konsept-designet.

Foto: Jaguar

400 hk

I‑PACE drives av to synkroniserte permanentmagnetiserte elmotorer integrert i frem- og bakakslene (All Wheel Drive).

Motoren i I-PACE leverer 400 hk og 700 Nm umiddelbart dreiemoment.

0-100 km/t går unna på 4,8 sekunder. Under torsdagens pressearrangement viste Jaguar en 0-100-0 km/t-seanse mot Tesla Model X 75 D og 100 D. Jaguar gikk av med seieren.

Rekkevidden er oppgitt til 480 km i henhold til den realistiske WLTP-syklusen. De høyteknologiske litium-ion-batteriene har en kapasitet på 90 kWh.

Den beste måten å hurtiglade batteriet for lange kjøreturer er ifølge Jaguar DC-ladere – en vanlig 50 kW lader kan lade batteriet fra 20 til 80 prosent innen 90 minutter.

Foto: Jaguar

Praktisk og rommelig

Bagasjerommet er på 530 liter, pluss lagringsplass foran. Bilen er 4,68 meter lang, men har en rommelig kupé takket være konstruksjonen.

Hengerfeste kan bestilles og ettermonteres. Maks hengervekt er 750 kilo.

Importøren har lagt ut informasjon om bilen på sine hjemmesider. Les mer her