Motor

Ja, det er en Toyota Auris

Toyota Auris har blitt noen hakk tøffere og fått en sterkere motor.

Toyota Auris. Foto: Hegnar.no

Toyota Auris. Foto: Hegnar.no

Artikkel av: Øystein Byberg
8. mars 2018 - 13.51

Den tredje generasjonen Toyota Auris får sin verdensdebut på bilutstillingen i Genève. I første omgang er det utvendig design som er i fokus. Interiøret vises ikke nå,  men så er det ganske lenge til bilen er på veien. Ifølge informasjonssjef Espen Olsen hos den norske importøren kommer bilen på markedet i 1. kvartal 2019.

Auris er mer sporty enn tidligere. Den er lengre, lavere og bredere.

Den nye modellen leveres også med en helt nyutviklet 2,0-liters hybridmotor, som nå også kommer i nye Lexus UX. Det dreier seg om en 2,0-liters hybridmotor som yter 180 hestekrefter. I tillegg leveres Auris med en 1,8 liters hybridrivlinje på 122 hk, hentet fra Prius.

Opptil 50 prosent av kjøringen i hverdagen kan foregå elektrisk. Dette medfører et særdeles lavt drivstofforbruk og CO2-utslipp, men disse verdiene er ikke sluppet ennå.

Den norske importøren regner med å selge 4.000 Auris i året.