Motor

Sære greier fra Renault

Dette kan bli fremtiden.

Renault EZ-GO. Foto: Hegnar.no

Renault EZ-GO. Foto: Hegnar.no

Artikkel av: Øystein Byberg
8. mars 2018 - 13.14

Renault presenterer under Genève-utstillingen fremtidens transportalternativ, spesielt beregnet for bruk i byer. EZ-GO gir deg samme uavhengighet og komfort som en privatbil, men er selvkjørende

Renault EZ-GO er en robotbil – en førerløs elbil utviklet for deling. Den har plass til inntil seks passasjerer og er beregnet på kjøring i byer og omkringliggende områder. Den leveres med en egen stasjon som blir en naturlig del av bymiljøet.

EZ-GO er mer enn bare en konseptbil. Den er både en bil og en tjeneste. Renault EZ-GO er den første modellen i en serie av konseptbiler som lanseres i løpet av 2018.

Bilen har et trapesformet design, lav høyde og store glassflater som gir godt utsyn til byen og gjør den mindre forstyrrende i bybildet enn for eksempel en vanlig buss. Den flate vinkelen gjør det lett å gå inn i og ut av bilen med trillekoffert, barnevogn, rullestol eller krykker. D

Renault EZ-GO er selvkjørende på nivå 4 i henhold til SAE Internationals skala for autonom kjøring (fem nivåer). 

Det betyr at bilen kan holde avstanden til kjøretøyet foran, holde seg innenfor kjørefeltet, skifte kjørefelt (f.eks. kjøre forbi) og svinge i et kryss helt på egen hånd. Den vil også kunne kjøre til et trygt sted hvis det oppstår en nødssituasjon i nærheten, enten selv eller ved hjelp av en forbindelse til et overvåkingssenter, en teknologi Renault er i ferd med å utvikle i samarbeid med sine alliansepartnere.