Motor

Spar penger på smart lading av bilen din

Fersk tjeneste kan gi store besparelser på strømregningen når du lader elbilen eller den ladbare hybriden din. - Vi har blitt upopulære blant strømselskapene, sier gründer.

Artikkel av: Øystein Byberg
17. april 2018 - 16.52

I dag lanserer Tibber smart lading av 17 bilmodeller. Det dreier seg om elbiler og ladbare hybrider fra Tesla, VW og BMW.

Tibber er en app som erstatter det klassiske strømselskapet. Appen shopper etter beste innkjøpspriser på strøm, samtidig som man kan koble inn smart utstyr for å senke strømregningen.

Tibber har analysert 27.000 tilfeller av elbiler som har smartladet gjennom dem. Den viser blant annet at hver smartlading var på 18,7 kWh og at bilen ble ladet i 5 timer og 2 minutter.

Ved å lade bilen smart er en typisk besparelse 18-20 prosent lavere strømpris, sammenlignet med å plugge bilen inn klokken 16.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tibber-sjef Edgeir Vårdal Aksnes. Foto: Anders Horntvedt / Finansavisen

Tibber-sjef Edgeir Vårdal Aksnes sier til Hegnar.no at kundene får en dobbelt effekt.

- For det første sparer de penger på strømregningen. For det andre bruker de strøm når den er grønnere, sier han. Timene strømmen er billig er når det produseres mest fra vindkraftverkene i Nord-Europa. 

Aksnes sier at målet deres er å tilby appen til eiere av 90 prosent av de ladbare bilene som finnes i Norge, mens de med dagens tre merker dekker rundt halvparten. 

Det eneste man trenger for å kunne ta i bruk appen er en automatisk strømmåler. Tibber baserer seg på en abonnementsløsning hvor kundene betaler 39 kroner i måneden. 

Aksnes vil ikke si noe om hvor mange kunder de har, men nøyer seg med å si at de har vokst så mye at de har begynt å bli upopulære blant strømselskapene.

Selskapet Tibber (energi-tech startup) ble startet i februar 2016 av Daniel Lindén og Edgeir Vårdal Aksnes, og lanserte tjenesten sin våren 2017 i det norske og svenske markedet. Høsten 2017 gjorde selskapet en emisjon på 24 millioner kroner rettet mot investorer som Petter Stordalen, BKK, Aggregate og Wellstreet.