Motor

Nå kommer tøffingen Ford Ranger Raptor til Norge

Med Ford Ranger Raptor blir du helt blant håndverkerne og anleggsarbeiderne.

Ford Ranger Raptor. Foto: Ford

Ford Ranger Raptor. Foto: Ford

Artikkel av: Øystein Byberg
21. august 2018 - 14.17

Ford bekreftet i dag at nye Ford Ranger Raptor kommer til Europa neste år. Den tøffeste og råeste versjonen av Europas mest solgte pickup fikk sin debut på Europas største spillmesse, Gamescom i Köln, Tyskland.

- Glem alt du tror du vet om pickuper. Nye Ranger Raptor tilhører en helt annen divisjon. Dette er en fullblods Performance-modell som leverer ekstrem ytelse samtidig som den hjelper deg med å få jobben gjort, selv med de råeste utordringer, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, i en melding.

Fra før har både Ford Ranger og den tøffe spesialutgaven Ranger Delta vært svært populære pickuper blant nordmenn. Ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken var pickupen den nest mest solgte i Norge i fjor. Totalt for Europa er Ranger den klare bestselgeren i 2017 og har siden det satt nye salgsrekorder nærmest månedlig så langt i år.

Allerede i midten av 2019 vil den nye, heftige Performance-pickupen Ranger Raptor for første gang ankomme Europa.

Under panseret på råtassen vil det være en biturbo-versjon av Fords 2-liters EcoBlue dieselmotor som leverer 213 hestekrefter og et dreiemoment på hele 500 Nm. Kreftene fordeles lynraskt og effektivt gjennom Fords nye 10-trinns automatgirkasse.

Chassiset til Ranger Raptor er utviklet av Ford Performance og er lagd av høyfast lavlegert stål for å tåle all den julingen kjøring i ulendt terreng kan påføre super-pickupen.

Raptors hjuloppheng er spesielt utformet for å takle tøft terreng i høy hastighet, samtidig som både kontrollen over bilen og komforten forblir uendret.

- Det helt unike med Ranger Raptor er at uansett hvor hardt presset den er så er kjøreegenskapene helt fantastiske. Samtidig får du alle de svært gode egenskapene som har gjort Ranger til Europas mest solgte pickup med på kjøpet. Ranger Raptor er virkelig en helt enestående pickup, sier Berg.

I tillegg til den vanlige Rangerens beskyttelsesplater under motor og drivverk, er også nye Ranger Raptor utstyrt med en 2,3 millimeter plate av høyfast stål som skal hindre at pickup-råskinnet får skader ved kjøring i tøft terreng.

Modellen som ble avduket på Gamescom var lakkert med fargen Ford Perfomance Blue. Den aggressive nye grillen er inspirert av verdens første serieproduserte Performance-kjøretøy bygd for kjøring i terrenget – Ford F-150 Raptor. Frontstøtfangeren, som er rammemontert, kommer også med nye LED-tåkelys.