Motor

Voldsomt salg av Mercedes-AMG G63

Foto: Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Artikkel av: Øystein Byberg
24. august 2018 - 10.29

Salget av nye luksuriøse terrengbilen Mercedes G-klasse, også kjent som Geländewagen, selve børstraktoren, har gått over all forventning, til tross for priser i millionklassen.

- Faktisk er det slik at vi i løpet av noen få måneder har solgt like mange biler som det er registrert totalt de siste fem årene, sier PR- og informasjonssjef Audun Hermansen hos den norske importøren.

Han opplyser at over 50 kunder har skrevet kontrakt siden mars 2018.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Mercedes-Benz

Kjøper dyreste utgave

- Hele 70 prosent av disse har valgt toppmodellen Mercedes-AMG G 63. Det mest oppsiktsvekkende er likevel at 50 prosent av disse igjen er personbiler. For å sette det i perspektiv kan jeg opplyse at vi kun har solgt én Mercedes-AMG G 63 personbil de siste ti årene. Det ser med andre ord ut til at det nye interiøret med bedre plass, mer komfort og luksus på S-Klassenivå har gjort at mange er villige til å legge over 2,5 millioner kroner på bordet for å sikre seg en historisk god bil, sier Hermansen til Hegnar.no. 

Den store interessen ser heller ikke ut til å avta, noe som betyr at nye kunder som skriver kontrakt i dag får tildelt produksjonsplass i andre halvdel av 2019.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Mercedes-Benz

- Investeringsobjekt

- Hvorfor er det slik?

- Jeg tror suksessformelen er en kombinasjon av luksus, kjørekomfort på vanlig vei og vanvittige off-roadegenskaper. Det finnes rett og slett ikke noe liknende på markedet. I tillegg er det nok noen som tenker at dette kan bli et investeringsobjekt for fremtiden, all den tid forbrenningsmotorene blir mindre, mer effektive og delelektriske, sier Hermansen.

Les også: Her er helt nye Mercedes G-klasse

 

Foto: Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz