Motor

Elbilen DS 3 Crossback E-Tense kommer i 2019

Nå kommer det enda et alternativ på markedet for deg som ønsker elbil.

Foto: DS

Foto: DS

Artikkel av: Øystein Byberg
14. september 2018 - 07.31

DS 3 CROSSBACK er endelig på plass., melder den norske importøren. DS 3 CROSSBACK kommer med bensin- og dieselmotorer, men aller viktigst, også som i fullelektrisk versjon.

DS 3 Crossback E-Tense kan leveres allerede neste år. 

-Vi er veldig glade for å kunne lansere en helt ny elektrisk bil i det norske markedet. DS 3 CROSSBACK E-TENSE er som skapt for Norge og er bare starten på en omfattende elektrifisering av DS. Vi ser frem til å starte reservasjonsløsningen allerede 2. oktober klokken 09.00, først i verden for DS, med levering allerede høsten 2019, sier Thomas Christensen, merkesjef DS.

Den elektriske DS 3 Crossback har en rekkevidde på over 300 km målt etter den nye og realistiske WLTP-metoden (450 km iht NEDC-målingen). Batteriet kan hurtiglades til 80 prosent på 30 minutter med 100 kW lader. Den elektriske motoren er på 136 Hk og batteriet er plassert i gulvet.

– Med DS 3 Crossback e-Tense blir drømmen om en luksuriøs, elektrisk bil virkelighet, sier Stian Gihle, PR- og informasjonssjef for DS.

– Det norske markedet higer etter elbiler med lang rekkevidde, og vi er så heldige at vi kan levere denne bilen allerede fra høsten 2019 og kan imøtekomme det voldsomme behovet i Norge et år tidligere enn forventet.

Bilen blir levert utover høsten 2019.