Motor

Jaguar I-PACE er klar til racing

Jaguar Racing har offentliggjort racingkalenderen for det første Jaguar I-PACE eTROPHY-mesterskapet.

Foto: Jaguar Land Rover

Foto: Jaguar Land Rover

Artikkel av: Øystein Byberg
12. september 2018 - 10.40

Opptil 20 identiske Jaguar I-PACE eTROPHY-racerbiler vil delta i det første racerløpet lørdag 15. desember i Al-Diriyah i Saudi-Arabia. Her kjøres det første av totalt 10 løp i den globale racingserien.

Løpet finner sted før Formula E-løpet, og det kjøres på de samme banene. eTROPHY-serien gir talenter muligheten til å vise hva de kan samtidig som I-PACE vises frem som racerbil i noen av verdens mest spennende byer, fremgår det av en melding fra Jaguar Land Rover.

- Det blir et stolt og historisk øyeblikk for Jaguar når opptil 20 I-PACE eTROPHY-racerbiler står på startstreken. Tilskuerne kan forvente mye action under løpene. Vi reiser til noen av verdens mest fantastiske byer der vi deltar i en helt ny form for gateløp. Racing som inspirerer neste generasjon elbileiere, sier Marion Barnaby, Championship Manager, Jaguar I-PACE eTROPHY.

Senere i september vil de ulike teamene reise til ikoniske Silverstone der de mottar sine Jaguar I-PACE-racerbiler og deltar i det første løpet.

Kalenderen for de 10 løpene som er godkjent av FIA World Motorsport Council, er som følger:

Løp

By

Land

Dato

1

Al-Diriyah

Saudi-Arabia

15. desember 2018

2

Mexico City

Mexico

16. februar 2019

3

Hong Kong

Hong Kong

10. mars 2019

4

Sanya

Kina

23. mars 2019

5

Roma

Italia

13. april 2019

6

Paris

Frankrike

27. april 2019

7

Monaco

Monaco

11. mai 2019

8

Berlin

Tyskland

25. mai 2019

9

New York City

USA

13. juli 2019

10

New York City

USA

14. juli 2019

Jaguar I-PACE eTROPHY-løpene varer i 25 minutter pluss én omgang. 

- Vi følger spent med på denne nye serien som støtter lanseringen av gatebilen Jaguar I-PACE. Vår første helelektriske elbil, og en bil vi nå er i ferd med å levere til de første kundene blant annet i Norge. Her er det over 2.000 kunder som venter på bilen, men også i Sverige og Danmark har det vært stor interesse for å være blant de første kjøperne, sier Søren Hyltoft, skandinavisk pressesjef for Jaguar Land Rover.