Motor

Audi e-tron endelig på plass i Norge

Audi e-tron vises nå frem til kundene i hele Norge.

Foto: Øystein Byberg / Hegnar.no

Foto: Øystein Byberg / Hegnar.no

Artikkel av: Øystein Byberg
22. oktober 2018 - 12.00

Endelig får kundene som har reservert Audis nye el-SUV e-tron se bilen på norsk jord. Mandag startet Audi et landsdekkende roadshow som skal innom alle Audi-forhandlerne i landet - fra Kristiansand i sør, til Tromsø i nord.

To Audi e-tron skal landet rundt. Første forhandler ut er Møller Bil Oslo Vest, som har flest e-tron-reservasjoner i hele landet.

Daglig leder Trude Faye Lund hos Møller Bil Oslo Vest sier til Hegnar.no at de har om lag 1.050 reservasjoner. Mange av disse har meldt sin ankomst på 10 visninger av e-tron i løpet av mandag og tirsdag. Hun gleder til å endelig å få en elbil å kunne tilby kundene.

Kommunikasjonssjef Morten Moum hos importøren Harald A. Møller sier at rundt 7.000 nordmenn har reservert den nye elbilen.

Selve roadshowet skal pågå til midten av november. 

- Det er utrolig gøy å vise frem bilen i hele landet, sier Moum.

Kundene får imidlertid ikke prøvekjøre bilen nå. Audi-toppen sier at det først vil skje på nyåret og at utleveringene også vil starte da.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Øystein Byberg / Hegnar.no

I første omgang er det 650 ferdigspekkede introduksjonsmodeller som blir tilbudt kundene.

Rundt halvparten av disse er Edition One, som har masse utstyr og kun leveres i den skarpe Antigua-blå lanseringsfargen, som blir eksklusiv for den første puljen biler. Det blir også en Limited-utgave, også den ferdig utstyrt, som leveres i Mythossort eller Tyfongrå.

Lanseringsmodellene blir de første bilene Audi kan utlevere, og de blir tilbudt til kunder basert på nummeret i reservasjonskøen.

Prisene på e-tron blir klar i løpet av høsten, mens det åpnes for bestilling i slutten av november, sier Moum.

Startprisen er imidlertid kjent. Den er på 651.900 kroner, men Audi-kundene legger nok på en del ekstra for å få bilen slik de vil ha den, selv om den i utgangspunktet er relativt velutstyrt, med blant annet luftfjæring, 19 tommers alu-felger, LED-lys, Virtual Cockpit, stor navigasjon osv.