Motor

Dyson skal lage elbiler i Singapore

Dyson, et britisk selskap mest kjent for å lage innovative støvsugere, sier det har planer om å bygge elektriske biler i Singapore.

Foto: Prasit Rodphan / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Prasit Rodphan / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: NTB
23. oktober 2018 - 12.07

Bilfabrikken skal stå klar i 2020, og prosjektet er en del av en investering på 2,5 milliarder pund i ny teknologi globalt, skriver Dyson i en uttalelse.

De opplyser også at de har planer om å bygge testbaner for biler ved en tidligere flyplass tilhørende det britiske luftforsvaret.

– Vår eksisterende tilstedeværelse i Singapore, kombinert med landets betydelige ekspertise når det gjelder avansert produksjon, gjorde Singapore til en ledende kandidat. De kan også tilby tilgang til markeder med høy vekst, en omfattende verdikjede og en dyktig arbeidsstyrke, sier Dyson-sjef Jim Rowan.

Planen om å bygge elektriske biler ble offentliggjort av Dyson allerede i fjor. Da sa selskapets grunnlegger, brexit-tilhenger James Dyson, at bilene enten kunne bygges i Storbritannia eller Asia.

Etterspørselen etter elektriske biler er økende ettersom regjeringer verden over ruller ut planer for å gradvis fase ut biler som drives av fossilt brennstoff. Dyson trer imidlertid inn i et marked med sterk konkurranse fra etablerte aktører.

(©NTB)

Foto: Reuters