Motor

Forbrukerrådets store privatleasing-guide

Stadig flere forbrukere velger privatleasing. Forbrukerrådet er ute med en stor guide for å hjelpe forbrukere til å oppnå gode privatleasing-avtaler.

Foto: Mikael Damkier / Shutterstock / NTB scanpix

Foto: Mikael Damkier / Shutterstock / NTB scanpix

Artikkel av: Øystein Byberg
22. oktober 2018 - 14.45

Forrige mandag publiserte Forbrukerrådet artikkelen «Privatleasing: Her er fellene du må passe deg for». I dag publiserer de en guide der de ser på alle aspekter ved privatleasing.

- Forbrukerrådets privatleasing-guide tar blant annet for seg fordeler og ulemper ved leasing og gir en innføring i hvordan leasingtilbud bør sammenlignes, sier Thomas Iversen, fungerende leder av Forbrukerdialog hos Forbrukerrådet, i en melding.

Guiden består av 25 underkapitler som svarer ut en rekke spørsmål, eksempelvis hvilken biltype som er mest gunstige å lease. Guiden svarer også på om det er mulig å lease en bruktbil og om leasingbiler kan videreutleies. 

- Privatleasing kan være en god løsning for mange, men er ikke nødvendigvis det beste alternativet for alle. Hovedmålet med vår guide er å bidra med kunnskap, slik at den enkelte selv kan beslutte om leasing er det riktige valget. Blant annet har vi laget en tabell som sammenligner privatleasing med kjøp av en ny bil og kjøp av bruktbil, sier Iversen.

Guiden ser også nærmere på om forbruker bør velge fast eller flytende rente, hvordan leasingbilen bør forsikres, hvordan forbruker reduserer risikoen for stor påkost ved innlevering og hva som skjer ved oppsigelse av kontrakten.

 - Hvert år er det dessverre mange forbrukere som blir nødt til å gå ut av leasingkontrakter. Vår guide tar for seg konsekvensene av en førtidig oppsigelse og gjennomgår alternativene forbruker har, sier Iversen.

Sammen med guiden publiserer Forbrukerrådet også en huskeliste med 20 punkter. 

- Vi håper og tror at alle som vurderer privatleasing vil ha nytte av denne huskelisten, sier Iversen.

Her finner du Forbrukerrådets store privatleasing-guide

Thomas Iversen. Foto: Forbrukerrådet