Motor

Kia Soul Electric med hengerfeste, men henger er forbudt

Det er faktisk ikke ulovlig å montere hengerfeste på en Kia Soul Electric, men henger får du ikke feste der.

Foto: Øystein Byberg / Hegnar.no

Foto: Øystein Byberg / Hegnar.no

Artikkel av: Øystein Byberg
11. oktober 2018 - 13.31

Det kan virke litt snodig; Kia Soul Electric er ikke typegodkjent for tilhenger, men vi ser stadig vekk biler med hengerfeste.

- Er det lov å sette på hengerfeste? Er det til sykkelstativ eller lignende?

- Det stemmer at Soul EV ikke er typegodkjent for å trekke tilhenger, men det er lov å montere hengerfeste for bruk til sykkelstativ eller lignende. Kulen som sitter på hengerfestet vi leverer har en sperre som gjør at det ikke er mulig å montere annet enn sykkelstativ eller lignende på det, sier informasjonsansvarlig Mette S. Sauge i Kia Bil Norge AS til Hegnar.no.

Hun opplyser at de tilbyr hengerfeste til sluttkunde via sine forhandlere. Det kan bli litt dyr sykkelfrakt, da prisen for fast krok inklusive montering og ledningsnett med 7-polet kontakt ligger rundt 8.500 kroner og 11.000 for avtakbar krok. 

- Kan bruk av hengerfeste få konsekvenser for garanti osv?

- Om sperringen på hengerfestet fjernes og det brukes til å trekke henger vil dette kunne få følger for bilens garanti dersom det er en årsakssammenheng mellom bruk av henger og eventuell feil som oppstår, sier Sauge.