Motor

BMW 8-serie Cabriolet - er den ikke nydelig?

Nå kommer den toppløse versjonen av BMW 8-serie.

Foto: BMW

Foto: BMW

Artikkel av: Øystein Byberg
2. november 2018 - 08.30

8-tallet har lenge vært et symbol på det ypperste BMW kan tilby innen sportslighet og eksklusivitet. Den helt nye generasjonen BMW 8-serie er intet unntak, hevder den norske importøren i en melding.

Første smakebit på den helt nye generasjonen BMW 8-serie kom med konseptbilen som ble vist frem på vårparten 2017. Spekulasjonene om flere modellvarianter kom tidlig. I sommer ble den produksjonsklare Coupé-modellen avduket og nå gjøres det klart for neste variant. I mars 2019 lanseres helt nye BMW 8-serie Cabriolet.

– Vi lover sofistikert kjøreglede i en luksuriøs og sportslig innpakning for fire. Liebhaberne blant oss har virkelig noe å se frem til, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Norge, Marius Tegneby.

Design

Helt nye BMW 8-serie Cabriolet har naturlig nok en design som ligger tett opp til nye BMW 8-serie Coupé.

Stofftaket, som leveres i to farger, gir bilen en ny coupé-aktig silhuett. Taket betjenes elektrisk og kan åpnes/lukkes på 15 sekunder i hastigheter opp til 50 km/t. Den robuste lettvektskonstruksjonen sørger også for at bagasjerommet kan utnyttes maksimalt. Med et volum på 350 liter er det for eksempel plass til tre golfbagger, mens baksetene kan felles ned 50:50 for å laste inn ski og annet. Skjult i bagasjerommet sitter også et sikkerhetssystem som lynraskt skyter opp to aluminumsstøtter bak hodestøttene i baksetet dersom bilen mot all formodning skulle rulle rundt under et uhell.

Som for coupéen tilbys en rekke indivuelle designelementer i form av kromappliksjoner eller M Sport eksteriørdesign med ytterligere karbondetaljer. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: BMW

En racer og en Gran Turismo

Helt nye BMW 8-serie Cabriolet lanseres først med to motoralternativer, M850i xDrive og 840d xDrive. Bensinmotoren i M850i xDrive er en M Performance 4,4 liters V8 Twinturbo, mens dieselmotoren i 840d xDrive er en 3 liters rekkesekser Twinturbo. Begge motorene leveres med en oppdatert versjon av Steptronic automatgirkasse og BMWs intelligente xDrive firehjulsdriftsystem, tendert mot bakhjulsdrift. M850i xDrive har i tillegg mekanisk differensial sperre som standard. Toppfart for begge modellene er 250 km/t.

Tekniske data er som følger:

Modell:

Effekt:

Dreiemoment:

0-100 km/t:

C02-utslipp:

M850i xDrive

530 hk

750 Nm

3,9 sek

225 – 229 g/km

840d xDrive

320 hk

680 Nm

5,2 sek

155 – 166 g/km

Helt nye BMW 8-serie Cabriolet produseres i Dingolfing i Tyskland og får sin verdenspremiere på bilutstillingen i Los Angeles i november. 

Norske BMW-forhandlere åpner for bestilling om kort tid med følgende priser (basert på 2018-avgifter):

Modell:

Pris:

BMW 840d xDrive:

Fra 1 385 900,-

BMW M850i xDrive:

Fra 1 864 300,-

Mer i vente

Med avdukingen av den nye cabrioleten, er to av tre varianter av den siste generasjonen BMW 8-serie gjort kjent.

– Vi kan bekrefte at det også vil komme en firedørs Gran Coupé-versjon av helt nye BMW 8-serie. Vi kan også fortelle at rosinen i bratwursten blir BMW M8, og den vil du etterhvert få som både Coupé, Cabriolet og Gran Coupé, avslutter Tegneby i meldingen.