Motor

Bertel O. Steen viser elektrisk lastebil

Lastebilen Fuso eCanter får ikke all verdens elektrisk rekkevidde. Nå vises den frem.

Foto: Bertel O. Steen

Foto: Bertel O. Steen

Artikkel av: Øystein Byberg
2. november 2018 - 10.28

På Zerokonferansen 7. og 8. november i Oslo viser Bertel O. Steen frem den elektriske lastebilen Fuso eCanter. To elektriske varebiler er også på plass. Mercedes-Benz eVito er allerede i salg, mens eSprinter har en planlagt salgsstart i annet halvår 2019.

– Vi er meget fornøyde med at vi kan vise den elektriske lastebilen Fuso eCanter på Zerokonferansen. Den vil kunne bidra til at byer med strenge utslippskrav får en enklere og utslippsfri nærdistribusjon av varer. eCanter kan gjennom en påbyggsvennlig fleksibilitet dekke mange ulike transportbehov, uttaler Per Ragnar Johansen, konserndirektør Mercedes-Benz Nyttekjøretøy hos Bertel O. Steen i en melding.

For lastebilen Fuso eCanter er det planlagt serieproduksjonsstart i 2021. Rekkevidden er på 100 kilometer i henhold til den nye realistiske WLTP-målemetoden, og den har en toppfart på 80 km/t. eCanter chassis har en nyttelast på opptil 4.600 kg, avhengig av antall batteripakker. Ved hurtiglading nås 80 prosent batterikapasitet på én time.

Bertel O. Steen er sponsor av Zerokonferansen.