Motor

Dette er siste skrik fra bilprodusenten SEAT

Med den nye eXS KickScooter gjør SEAT sitt første fremstøt innen mikromobilitet.

Foto: SEAT

Foto: SEAT

Artikkel av: Øystein Byberg
12. november 2018 - 12.49

Den nye SEAT eXS fra Segway er en perfekt mikromobilitetsløsning for folk som ønsker å komme seg raskt og miljøvennlig rundt i byen, hevder bilprodusenten i en melding.

Som en del av sin Easy Mobility-strategi har SEAT som mål å skape et produkt- og tjenestetilbud ved å presentere nye løsninger for å komme seg frem i byen. I forbindelse med Volkswagen-konsernets strategi for mikromobilitet planlegger de ulike konsernmerkene å lansere urbane transportløsninger i fremtiden.
- Målet er at SEAT skal sette standarden innen mikromobilitet. Vi har som målsetning at alle som bor i byområder, skal kjenne til mulighetene SEAT tilbyr for å komme seg rundt i byen på en økonomisk, miljøvennlig, enkel og morsom måte, sier SEATs produktmarkedsføringssjef Lucas Casasnovas.
Segway ble kjøpt opp av den nyetablerte transportrobotprodusenten Ninebot i 2015. Etter dette har Segway lansert flere mikromobilitetsløsninger for forbrukermarkedet.

I forbindelse med avtalen har SEAT spesialdesignet den nye SEAT eXS for sine kunder. Den har Segways ledende elektriske teknologi integrert i plattformen til ES2-modellen.
Kombinasjonen av batteri og motor gir en topphastighet på 25 km/t.
eXS har LED-lykter foran og bak, regulerbar ambientebelysning, LCD-skjerm, cruise control og tyverisikring. I tillegg kan man koble til et ekstrabatteri som øker rekkevidden. Rekkevidden er opptil 45 km avhengig av forholdene.
eXS er i salg hos alle SEAT-forhandlere fra desember 2018. Prisen vil være 599 euro. Kjøretøyet kan leveres i Spania, Frankrike, Tyskland, Østerrike, Sveits og Portugal før nyttår, og i resten av Europa i 2019.