Motor

En første forsmak på BMW M8 Coupé

600 hk og xDrive

Foto: BMW

Foto: BMW

Artikkel av: Øystein Byberg
9. november 2018 - 08.01

Rett før den første nye BMW 8-serie Coupé får norsk asfalt under hjulene, kommer første smakebit av den kommende toppmodellen; BMW M8 Coupé.

– Det har ligget i kortene en stund at også den helt nye 8-serien vil få en av alfabetets beste bokstaver i modellbetegnelsen. Den kommende BMW M8 Coupé vil finne sin naturlige plass på vår øverste hylle, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge, Marius Tegneby, i en pressemelding.

Med en effekt på nordsiden av 600 hk i en turtallsvillig V8 TwinPower turbomotor, et spesifikt M-tunet understell og en rekke særegne tilpasninger, vil toppmodellen i den nye generasjonen BMW 8-serie bli en kjøremaskin for både svinger og langstrekker. Ikke minst vil M xDrive intelligent firehjulsdrift, som først ble introdusert med siste generasjon BMW M5, krydre kjøreopplevelsen. på banen, men også under daglig kjøring med varierende kjøreforhold.

BMW M8 Coupé blir lansert iløpet av 2019, etterfulgt av BMW M8 Cabriolet og firedørsmodellen BMW M8 Gran Coupé.