Motor

Nå er Tesla Model 3 endelig i Norge

Leveransene av de første Tesla Model 3 til norske kunder nærmer seg med stormskritt. Nå er den første bilen på plass i Norge.

Foto: Øystein Byberg / Hegnar.no

Foto: Øystein Byberg / Hegnar.no

Artikkel av: Øystein Byberg
14. november 2018 - 13.42

Model 3, den nye og rimeligere familiebilen fra Tesla, er for første gang på plass i Norge. Dette er første mulighet for norske kunder til å besøke Tesla-forretningen på Skøyen i Oslo for å se og sitte i bilen.

Teslas norske PR-mann Even Sandvold Roland sier til Hegnar.no at bilen i første omgang skal være på Skøyen i to uker, men at man vil se an responsen før man tar en endelig beslutning. Han opplyser også at en bil vil være på plass hos forhandleren i Bergen fra neste uke.

«Model 3-visningen på Skøyen markerer en viktig milepæl for Model 3 i Europa. Denne uken er den første gangen europeiske reservasjonsholdere og allmenheten kan se bilen i butikk, og markerer starten på bilens ankomst i Norge», skriver Tesla i en melding

Tidslinjen for Model 3 i Europa er forøvrig uendret. Levering av biler begynner tidlig i 2019, og i tråd med aksjonærbrevet for tredje kvartal. Tidligere har Tesla operert med leveransen i «første halvår», så tidsintervallet er i det minste nylig skrumpet inn.

Sandvold Roland sier at priser og europeiske spesifikasjoner vil være klare innen utgangen av året, noe som betyr at konfiguratoren også vil være klar før nyttår.

Det var et jevnt sig av interessenter da Hegnar.no besøkte Tesla-forhandleren ved lunsjtider onsdag, men noen kø var det ikke.

Tesla vil ikke si noe priser, spesifikasjoner osv nå, men når de nå avslører at bilene kommer i starten på 2019, ville vi veddet ganske store beløp på at mars blir den store registreringsmåneden. Tesla pleier ofte å spy ut biler den siste måneden av et kvartal. Det vil overraske oss om Model 3 ikke havner på topp tre på OFVs mars-statistikk, kanskje helt på topp, men det vil tiden vise.

For øvrig er bilen som står utstilt i Oslo ikke den første Model 3 i Norge. I forrige uke ble det registrert to Model 3 på norske skilter, begge bruktimportert fra USA.