Motor

Plug-in

Nå kommer en heftig og rimelig E-klasse

Nye Mercedes-Benz E-Klasse plug-in hybrid, med inntil 320 hk og 700 Nm, har fått norsk prislapp.

Foto: Mercedes-Benz

Foto: Mercedes-Benz

Artikkel av: Øystein Byberg
7. november 2018 - 12.28

Nye Mercedes-Benz E-Klasse plug-in hybrid, med over 50 kilometer elektrisk rekkevidde, er klar for bestilling, opplyser den norske importøren i en melding..

E-Klasse EQ power sedan blir tilgjengelig med både bensin- og dieselmotor, i tillegg til en stasjonsvogn i kombinasjon med diesel. Alle modeller får doblet batterikapasitet og ladehastighet, inntil 320 hestekrefter og et dreiemoment på hele 700 Newtonmeter. Bilene kommer til Norge i januar og prisene starter på attraktive 550.000 kroner.

- Vi har tidligere hatt stor suksess med våre plug-in hybrider, og når vi nå introduserer et stasjonsvognalternativ for E-Klasse i kombinasjon med diesel ligger alt til rette for videre suksess. På mange måter er dette den ultimate norgesmodellen, med god plass, lavt forbruk på langkjøring og utslippsfri kjøring i byen, sier Audun Hermansen, PR- og informasjonssjef i Mercedes-Benz personbil.

Den nye elmotoren er integrert drivlinjen og leverer 90 kW og 440 Nm fra start. Sammen med forbrenningsmotorene gir det E 300 e og E 300 de-modellene en systemeffekt på over 300 hk og 700 Nm. Det gjør at akselerasjonen fra 0-100 km/t oppnås på under seks sekunder og er tett på sportsbilytelser. Samtidig er oppgitt forbruk kun 0,16- 0,21 liter per mil, som kan oppnås med hyppig lading.

I den nyutviklede batteripakken er kapasiteten økt fra 6,4 kWt til 13,5 uten å ta opp mer plass. Dette er mulig takket være endret cellekjemi som har en betraktelig høyede energitetthet. Ved hjelp av en ny vannavkjølt ombordlader er ladekapasiteten økt fra 3,6 kW til 7,4 kW, som gjør at batteriet lades fra 10 til 100 prosent SoC (State of Charge) på ca. 1,5 timer fra en ladeboks, og rundt fem timer fra vanlig strømuttak.

Fem kjøreprogram og fire driftsmoduser er tilgjengelig, slik at forbruk og ytelser kan tilpasses ulike kunders ønsker.