Motor

Nye Kia Soul får stort batteri og lang rekkevidde

Bestselgeren Kia Niro får betydelig større batteri og lang rekkevidde.

Foto: Kia

Foto: Kia

Artikkel av: Øystein Byberg
29. november 2018 - 08.52

Nye Kia Soul EV ble vist for første gang på Los Angeles Auto Show onsdag kveld norsk tid. Den kommer for salg i Norge i 2. kvartal 2019.

Bilen er utstyrt med en elektrisk motor på 204 hk. Maksimalt dreiemoment er på 395 Nm. Batteriet er på 64 kWh, som borger for lang rekkevidde. Til sammenligning er dagens batteri på 30 kWh, som gir en estimert rekkevidde på 250 km (NEDC). Ladesystemet blir CCS (Combined Charging System).

Kjøreegenskaper er forbedret, med uavhengig hjuloppheng bak, og man kan velge mellom fire ulike kjøremodus; Eco, Comfort, Sport og Eco+. De ulike kjøremodi kontrollerer graden av regenerativ bremsing, klimaanlegg og gir mulighet til å sette fartsbegrensing for å optimalisere effektiviteten under ulike kjøreforhold.

Beholder sitt ikoniske design

Helt nye Soul får nytt design men den firkantede formen videreføres. Støtfangerne både foran og bak er endret for et mer aerodynamisk uttrykk. Ladeport er plassert i front med type 2 kontakt. LED-lys går i en linje langs hele fronten og gir et bredere, tøffere og mer stabilt uttrykk.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Kia

Moderne teknologi for bedret sikkerhet

Nye Soul EV kommer ifølge importøren med en rekke avanserte løsninger for å forbedre sikkerhet og kjøreopplevelse. Førersystemer inkluderer blant annet et såkalt shift-by-wire girhjul og en 10,25 tommer berøringsskjerm med ryggekamera. Infotainmentsystemet støttes av Apple CarPlay og Android Auto, samt trådløs tilkobling via Bluetooth med stemmegjenkjenning.

Av aktive sikkerhetssystemer er blant annet kollisjonsvarsel, filskift varsel- og holder, førervarsel ved tretthet og varsel for kryssende trafikk bak tilgjengelig. Kjøpere kan velge mellom to utgaver, Soul EV og Soul EV Designer Collection. I tillegg til alt fra standardmodellen får man med Designer Collection tofarget lakk, Harman-Kardon lydsystem med 10 høyttalere og ekstern forsterker, trådløs lader for smarttelefon og skinnratt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Kia

I salg fra første halvdel nest år

Soul produseres på Kias fabrikk i Gwangju i Korea, og kommer for salg i Europa første halvdel av 2019. Europeiske spesifikasjoner og priser annonseres nærmere lansering.