Motor

Nye svake biltall fra Europa

Antallet nyregistrerte personbiler faller videre i EU.

Foto: AFP

Foto: AFP

Artikkel av: Øystein Byberg
15. november 2018 - 08.51

Introduksjonen av den nye målemetoden WLTP første til et ras (minus 23,5 prosent) i antallet nyregistrerte personbiler i EU i september. Nedturen fortsatte i oktober, men ikke like sterkt, viser ferske tall fra European Automobile Manufacturers' Association (Acea).

Oktober-nedgangen var på 7,3 prosent i forhold til i fjor.

I perioden januar-oktober ligger man 1,6 prosent over fjoråret, så alt er ikke svart.

I de største bilmarkedene utmerket Spania seg med en oppgang på 10,0 prosent, fulgt av Frankrike (+ 5,7 prosent) og Tyskland (+ 1,4 prosent), mens Italia og Storbritannia opplevde et fall på henholdsvis 3,2 og 7,2 prosent.

Til sammenligning var fallet i Norge på 6,6 prosent.

Les mer hos Acea