Motor

PSA skal levere varebil til Toyota

Toyota Motor Corporation (TMC) og Groupe PSA (PSA) skal samarbeid om ny varebil.

Foto: AFP

Foto: AFP

Artikkel av: Øystein Byberg
30. november 2018 - 12.32

Toyota Motor Corporation (TMC) og Groupe PSA (PSA) annonserte i dag neste steg i det langvarige samarbeidet på det europeiske markedet.

Fra slutten av 2019 kommer PSA til å levere en kompakt varebil til Toyota, som vil tilbys som en Toyota-modell på tvers av Europa. Bilen produseres på PSAs fabrikk i Vigo i Spania.

PSA og TME begynte samarbeidet om mellomstore varebiler i 2012, med Toyota PROACE som produseres ved PSAs fabrikk i Hordain i Frankrike.

Målsetningen med det tettere samarbeidet er at begge selskaper skal bruke sine respektive styrker for å tilby både kompakte og mellomstore varebiler i Europa, og på den måten optimalisere utviklings- og produksjonskostnadene. For fremtidige varebiler kommer Toyota til å bidra med industrielle investeringer og med å dekke utviklingskostnader.

Fra januar 2021 vil Toyota ta over det finansielle eierskapet av fabrikken Peugeot Citroën Automobile Czech s.r.o.(TPCA) i Kolin i Tsjekkia – produksjonssamarbeidet der de kompakte A-segment-modellene fremstilles.