An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.
Motor

Politiet får kontroll over bruktbilselgerne

Politiet har inngått en avtale som har som formål å forhindre omsetning av stjålne eller ulovlige kjøretøy gjennom markedsplassen Finn.

Artikkel av: Øystein Byberg
5. november 2018 - 06.10

– Vi ønsker å bidra til en opprydding i dette markedet. Den bør selvsagt være landsomfattende, siden også Finn dekker hele landet. Derfor er det både riktig og viktig at vi har fått med både Oslo-politiet og resten av landets politidistrikt, sier sikkerhetssjef Geir Petter Gjefsen i Finn i en pressemelding.

Man må ha brukthandelbevilling fra første solgte bil dersom salget skjer med næringsformål. Avgjørelsen om dette ligger hos politiet, som vil bistå nettstedet i vurderingen av om selger er næringsdrivende.

I fjor ble det gjort rundt 470.000 bruktbilkjøp i Norge. Finn står for omtrent 90 prosent av markedet og har så langt i år registrert nesten 400.000 bilkjøp. Dette utgjør en samlet verdi på 120 milliarder kroner og en snittpris på 202.000 kroner per bil.

– Vi tror at avtalen vil bidra til å få kontroll på useriøse aktører som selger biler som omsettes svart og som ikke burde vært på veien. I tillegg tror vi at dette vil bidra til å øke tryggheten for folk når de skal handle bil på Finn, slik at de vet hvem de handler fra, sier politiinspektør Jan Eirik Thomessen i Oslo politidistrikt.

Politiet har inngått en avtale som har som formål å forhindre omsetning av stjålne eller ulovlige kjøretøy gjennom markedsplassen Finn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

(©NTB)

An Error Occurred: Forbidden

Oops! An Error Occurred

The server returned a "403 Forbidden".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.