Motor

Solgte årets dyreste yacht

«MY Jubilee», som ble bygget i 2017, har fått ny eier.

Faksimile fra Superyachtimes.com

Faksimile fra Superyachtimes.com

Artikkel av: Stein Ove Haugen
30. november 2018 - 23.09

Den 110 meter lange superyachten «MY Jubilee» har ligget ut til salgs for 275 millioner pund, tilsvarende tre milliarder kroner, ifølge Superyachtimes.

Nå skal den være solgt, men om 275 millioner pund også ble endelige prisen, sies det ikke noe om.

I tillegg kommer uansett årlige driftskostnader, som står i stil med prisen. Det sies at det koster 10 prosent av kjøpesummen i året å holde et slikt skip gående, og da snakker vi i så fall uansett om rundt 300 millioner kroner i året.

Yachten ble bygget for tidligere Emir Khalifa bin Hamad al-Thani of Qatar og kjøperen skal ifølge Superyachtimes.com være mangemilliardæren Stan Kroenke, som også eier «MY Aquila» sammen med sin kone, Walmart-arvingen Ann Walton Kroenke.

Ifølge Forbes er Ann Walton Kroenke god for 6,6 milliarder dollar, tilsvarende drøyt 56 milliarder kroner, mens husbonden skal være god for 8,5 milliarder dollar, tilsvarende 73 milliarder kroner.

Kroenke la ifølge Superyachtimes.com inn et bud på yachten under Monaco Yacht Show 2018. Dette ble avslått, men nå i november ble kjøper og selger enige. Burgess Yachts, som har stått for salget, benekter imidlertid overfor nettstedet at det er Kroenke som er kjøperen.

«MY Jubilee», som noen mener er den mest elegante superyachten som er bygget, ble designet av Lobanov Design og ble levert fra det nederlandske verftet, Oceano, tidlig sommeren 2017. «Jubilee» skal være det største prosjektet på verftet til nå og en av de største som er bygget i Nederland noensinne, melder nettstedet.

Interiøret er designet av australieren Sam Sorgiovanni.

Flere bilder av yachten

Her taues MY Jubilee tilbake til verftet etter tester