Motor

Dette er de beste bilkjøpene i 2019

For første gang vinner samme bilprodusent to år på rad. 

Citroën Berlingo. Foto: Citroën

Citroën Berlingo. Foto: Citroën

Artikkel av: John Inge Seljehaug
14. desember 2018 - 12.11

Citroën Berlingo, Peugeot Rifter og Opel Combo Life har av Autobest blitt kåret til «Best Buy Car of Europe 2019».

Det er første gang at denne prisen deles ut til samme bilprodusent to år på rad. Fjorårets vinner var Citroën C3 Aircross.

- Juryen legger vekt på at årets vinner leverer stor fleksibilitet og moderne design i kombinasjon med den nyeste teknologien innenfor førerassistanse og sikkerhet. Dette inkluderer utstyr som adaptiv fartsholder, 180 graders kamera bak, head-up-display, varsel om fører blir søvnig og et helt nyutviklet system for full oversikt rundt bilen, skriver Autobest. 

- Citroën Berlingo, Peugeot Rifter og Opel Combo Life er en effektiv bil for svært mange europeiske kunder, sier Dan Vardie, leder for Autobest. 

Med personbilens kjøreegenskaper og varebilens fleksibilitet, er dette en bil som passer perfekt for barnefamilier, folk som driver med utstyrskrevende fritidsaktiviteter og ikke minst hyttefolk som kan få bilen levert med firehjulsdrift, mener juryen. 

Prisen har blitt delt ut hvert år siden 2001 og er stemt frem av 31 biljournalister. Kriteriene inkluderer verdi for pengene, design, komfort, teknologi, samt kvalitet på service og deledistribusjon.