Motor

Euro NCAP 2018

Volvo S60 og V60 fikk høyest karakter

Nye Volvo S60 og V60 fikk høyest mulig karakter i Euro NCAP 2018, og fem stjerner i den prestisjetunge sikkerhetstesten.

Foto: Volvo

Foto: Volvo

Artikkel av:  Redaksjonen
5. desember 2018 - 18.29

Alle av Volvo Cars’ modeller, fra V40 til XC90, har fra før fått fem stjerner i Euro NCAP, som er et bevis på at Volvo-biler er blant de tryggeste som kjører på norske veier, skriver Volvo i en pressemelding.

I Euro NCAP 2018 ble avanserte systemer som gjennkjenner syklister, autobrems og emergency lane keeping også testet.

- Resultatet viser at at Volvo Cars fortsatt er bransjeledende når det kommer til sikkerhet og at selskapet hele tiden flytter teknologiske grenser innen sikkerhet. Uansett hvilken Volvo du velger kan du stole på at du og de du er glad i reiser trygt, sier Malin Ekholm, leder av Volvo Cars Safety Centre i pressmeldingen.

Både S60 og V60 er bygget på Volvo Cars SPA-plattform (Scalable Product Architecture) og er utstyrt med Volvo Cars City Safety-system der blant annet autobrems-teknologi er standard. City Safety er i tillegg det eneste systemet på markedet som hjelper sjåføren med å gjenkjenne fotgjengere, syklister og store dyr, fremgår det av pressemeldingen.