Motor

Mercedes-Benz GLC med oppdatering

Mercedes-Benz GLC er tilbake med en omfattende midtlivsoppdatering. Dette innebærer nye effektive motorer, infotainment-systemet MBUX og selvkjørende egenskaper på S-Klassenivå.

Oppdaterte Mercedes-Benz GLC

Oppdaterte Mercedes-Benz GLC

Artikkel av: Rune Tryti
1. mars 2019 - 12.32

- GLC har vært en stor suksess for Mercedes-Benz helt siden lanseringen i 2015 og har de to siste årene vært Bertel O. Steens mest solgte modell. Den massive oppgraderingen gir god grunn til optimisme også for arvtakeren, sier Kjetil Myhre, direktør for Mercedes-Benz personbil i en pressemelding.

Robust utseende og ny lyssignatur

I utviklingen av GLC har designerne fokusert på å gi modellen et robust og sportslig uttrykk. Dette for å speile de de forbedrede terreng-egenskapene og kjøredynamikken på asfaltert vei. De skulpterte overflatene og kromdetaljene strekker seg hele veien fra den nye fronten med doble lameller, til de redesignede baklyktene. I front har lyktene fått en ny lyssignatur og LED High performance som standard. Multibeam-lysene med 84 individuelt justerbare dioder er tilgjengelig som tilvalg, skriver Mercedes.

Nytt infotainmentsystem

 Infotainment-systemet inkluderer nå en større medieskjerm og et heldigitalt instrumentpanel, men det store høydepunktet finner man bak fasaden, nemlig siste generasjon MBUX - Mercedes-Benz User Experience. Det er intuitivt i bruk og kan skreddersys etter kundens preferanser. Bilens funksjoner kan betjenes ved berøring, håndbevegelser eller med stemmekommandoen «Hey, Mercedes».

Nye effektive motorer 

Fra markedslanseringen i midten av 2019 blir GLC tilgjengelig med de nyeste firesylindrede bensin- og dieselmotorene fra Mercedes-Benz. Disse bidrar til økt effekt og betydelig lavere drivstofforbruk enn dagens motorutvalg, heter det i meldingen.

Alle modellene får 4Matic firehjulsdrift som standard og blir for første gang tilgjengelig med det 100 prosent justerbare luftfjæringssystemet Dynamic Body Controll som tilvalg.

Flere motoralternativer vil bli introdusert i løpet av året.