Næringsliv

- Strømsjokk også positivt

- Det er mange betenkelige sider ved at prisene stiger, men det har også positive sider, sier "kraftig" kar.

15. januar 2003 - 10.09

Hysteriet rundt de høye strømprisene har fått politikere til å ta til orde for inngrep i markedet. Men direktør Torger Lien i Nord Pool ber politikerne ligge unna. Hysteriet rundt de høye strømprisene har fått politikere til å ta til orde for inngrep i markedet. Men direktør Torger Lien i Nord Pool ber politikerne ligge unna.

- Det er viktig at politikerne holder hendene av fatet her. Jeg oppfatter varselet fra Steensnæs for øvrig ikke som noe annet at man vil se på energiloven og foreta en gjennomgang av denne, sier Lien til Nettavisen.

- Det burde ikke overraske noen at prisene stiger i tørrår som dette. Det er desto mer viktig at markedet får virke. Noen vil få en regning som er høyere enn ventet, noen vil ikke kunne takle det økonomisk. Det er trist og leit, og helt klart noe man ikke skal blåse av. Men det er et sosialt problem, og ikke et problem som tilhører kraftmarkedet, fortsetter han.

Men aldri så ille at det ikke er godt for noe:

- Det er mange betenkelige sider ved at prisene stiger, men det har også positive sider. Vi har sett at forsyningssystemet har blitt mer effektivt, produksjonen har økt, samtidig har forbruket blitt redusert. Folk har blitt tvunget til å gå igjennom strømforbruket sitt, avslutter Lien.