Næringsliv

Boblen sprekker?

Investeringsdirektør Trond Furnes i SEB tror en amerikansk renteoppgang kan punktere boligmarkedet.

11. august 2003 - 11.47

SEBs investeringsdirektør Trond Furnes i SEB er svært skeptisk til amerikansk økonomi. Ifølge iMarkedet tror Furnes at en renteoppgang i USA kan punktere boligmarkedet - "denne siste av en serie amerikanske bobler". SEBs investeringsdirektør Trond Furnes i SEB er svært skeptisk til amerikansk økonomi. Ifølge iMarkedet tror Furnes at en renteoppgang i USA kan punktere boligmarkedet - "denne siste av en serie amerikanske bobler".

- Amerikanske 10-års statsrenter, som har steget nesten 1,5 prosent siden bunnen for et par måneder siden, kan nå komme til å undergrave aktivitetsnivået i den ene sektoren i amerikansk økonomi som har vært virkelig sterk; bygg og anlegg, skriver Furnes.

Ifølge Furnes kan boligprisene klare seg noen måneder, eller kvartaler, dersom obligasjonsrentene faller fra dagens 4,5 prosent tilbake til nivået rundt tre prosent. Men det er bare spørsmål om tid før moroa er over også for denne siste av en serie amerikanske bobler, mener han.