Næringsliv

HIV-svertet på Rimi

En navngitt kvinne ble HIV-sjikanert på Rimi-butikk i nord.

14. juni 2004 - 15.32

"Personen lever et utsvevende alkohol- og sexliv og tar ikke ansvar for egen eller andres helse. Vi er derfor pålagt å informere om at ... er HIV-smittet og kan utvikle AIDS. Dette til orientering." "Personen lever et utsvevende alkohol- og sexliv og tar ikke ansvar for egen eller andres helse. Vi er derfor pålagt å informere om at ... er HIV-smittet og kan utvikle AIDS. Dette til orientering."

Denne advarselen om en navngitt kvinne, ble hengt opp i to eksemplarer på Rimi Stamsund fredag. Den var ifølge Avisa Nordland printet ut og undertegnet Vestvågøy helsestasjon, og i tillegg var det påført en navngitt person som skulle fremstå som ansatt.

- Dette er det mest sjofle jeg har vært utsatt for. At noen kan være så stygge, sier den rammede 41-årige kvinnen, som anmelder forholdet til politiet i dag.

- Vi tar selvsagt sterk avstand fra slik uthenging av folk i våre lokaler, sier daglig leder på Rimi Gunn Pedersen.

Kommunelege Jan Hana i Vestvågøy inntar ifølge avisen samme holdning.

- Dette er så sykt at det heller over mot det useriøse, sier han, og legger til at det ikke er noe som heter Vestvågøy helsestasjon, og at den oppgitte ansatte ikke er noen på den lokale Leknes helsestasjon.