Næringsliv

Stensrud i pyramidespill?

Torgeir Stensrud er engasjert som konsulent for nettverksselskapet Ieeha.

26. august 2004 - 07.01

Finance Credit-gründer Torgeir Stensrud, siktet for milliardbedrageri, er allerede igang med et nytt prosjekt. Han er tatt inn som konsulent for det nye nettverksselskapet Ieeha. Hans jobb er å få folk til å åpne lommebøkene, skriver Aftenposten.

Nettverket drives og eies av blant andre Cogito Rådgivning, som er familieselskapet til Torgeir Stensrud.

Ifølge styreformann Leif Jarodd i Cogito, er Stensrud valgt på grunn av hans kraft når det gjelder administrasjon og rutiner.

Nettverkets mål er 10.000 medlemmer i løpet av første kvartal 2005. Produktene vil ha med livsstil å gjøre. Medlemsavgiften er på 595 euro, hvoran halvparten kan brukes til produktkjøp. Resten går til den administrative driften.

Stensrud & kompanjonger avviser at dette er pyramidespill, men er bekymret noen kan oppfatte det slik.

- Jo, vi er redd for det. Men jeg vil ikke være borti noen pyramide, jeg er opptatt av at dette skal gå skikkelig for seg. Her er alt åpent fra toppen og ned og medlemmene skal ha fullt innsyn. Her kommer også Torgeir inn, han har jo virkelig lært hvor galt det kan gå hvis man driver med tull, sier Jarodd til Aftenposten.

- Økokrim vet alt om nettverket, at familieselskapet mitt eier en andel og at jeg er konsulent. Men jeg sitter på daglig oppsigelse, og bare så lenge det tjener selskapet. Så fort denne koblingen blir negativ trekker jeg meg, sier Stensrud.