Næringsliv

Flaskeautomater kan bli spilleautomater

Olav Thon, Tomra og Røde Kors vil gjøre om 2.000 panteautomater til spilleautomater. Lotteritilsynet er positive.

30. mars 2007 - 09.04

Lotteritilsynet har vurdert og stiller seg positive til søknaden fra Røde Kors, Olav Thon Gruppen og returselskapet Tomra om å gjøre flaskepanting til et lotteri - Panto - med en førstepremie på 3 millioner. Lotteritilsynet har vurdert og stiller seg positive til søknaden fra Røde Kors, Olav Thon Gruppen og returselskapet Tomra om å gjøre flaskepanting til et lotteri - Panto - med en førstepremie på 3 millioner.

I utgangspunktet ber de om lov til en årlig omsetning på 400 millioner kroner.

- Slik vi ser det er ikke dette nye spilleautomater. Innsatsen er returemballasje og det er noe annet enn gevinstautomatene, mener tilsynets seniorrådgiver Monica Alisøy Kjelsnes til ABC Nyheter.

I landets matvarebutikker står allerede 2.000 moderne panteautomater som med enkle håndgrep kan gjøres om til spillmaskiner, men spilltrioen vil i første omgang nøye seg med å plassere ut 1.100 maskiner.

I sin tilrådning til Kultur- og kirkedepartementet (KKD) anbefaler Lotteritilsynet et positivt svar, men tilsynet går inn for visse begrensninger. Blant annet vil de begrense den årlige omsetningen til 100 millioner kroner. Hovedgevinsten skal være maksimum 2 millioner kroner. (©NTB)