Næringsliv

BI-lektor advarer mot ny pyramidesvindel

Nytt pyramidekonsept beskrives som organisert tyveri av godtroende mennesker. BI-lektor advarer folk mot å bli med.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Stein Ove Haugen
29. november 2007 - 15.12

Førstelektor Gorm Kunøe ved Handelshøyskolen BI advarer Kapitals lesere mot å investere i gyllpyramiden Joseph Wealth Systems (JWS). Bakmennene hevder de kan gjøre kristne rike.

Kristne ledere i Norge bruker Gud, Josef og økonomisk kollaps som alibi for sine aktiviteter.

- Det blir direkte usmakelig når de begynner å dra sitater fra Bibelen for å selge dette. Det spør om de ikke heller skulle holdt seg til de ti bud isteden: Du skal ikke lyve og du skal ikke stjele. Dette er bare en organisert måte å stjele på, sier Kunøe til Kapital.

- Risiko nevnes ikke med ett ord, selv om dette er ren og skjær gambling. Det dette egentlig handler om er å få folk til å fly rundt og selge sterkt overprisede gullmynter. Så er det lagt en masse rare ting rundt, slik at du ikke skal forstå dette. Jeg vil sterkt fraråde folk å gå inn i JWS, avslutter Kunøe.

Foto: Scanpix.