Næringsliv

Betaler 940 millioner for Norges dyreste tomt

Styret i HAV Eiendom AS har pekt ut hvem som skal få bygge ut Sørengutstikkeren i Oslo. Vedkommende betaler 940 millioner kroner.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
15. november 2007 - 12.27

Styret i HAV Eiendom AS vedtok onsdag kveld å akseptere tilbudet fra selskapet Sørenga Utvikling KS for Sørengautstikkeren,til en salgssum på 940 millioner kroner, går det frem av en pressemelding. Summen skal betales over seks år, og kjøpekontrakten er betinget av godkjennelse fra styret i Oslo Havn KF

Sørenga Utvikling KS eies av Backe Prosjekt AS, Boligbyggelaget Usbl, Oslo Areal ASA og finansielle investorer tilrettelagt av Ness, Risan & Partners AS. Blant investorene er Arne Blystad.

- Vi har stor tro på at denne gruppen med erfarne og kompetente boligbyggere, vil bidra til at Sørengutstikkeren nå blir det kvalitetsområdet som byen ønsker seg, sier HAV Eiendoms Espen A. Pay.

Utbyggingen omfatter nesten 1.000 boliger med underjordisk parkeringsanlegg. I tillegg kommer næringsarealer med butikker, kaféer og restauranter. Ytterst på utstikkeren blir det ifølge meldingen et park- og badeanlegg åpent for alle i Oslo.

- Det er et unikt prosjekt på Oslos beste tomt vi skal være med å utvikle, sier Eirik Gjelsvik, konserndirektør i BackeGruppen.

- Prosjektet vil trolig gå over ti år og vil være et viktig bidrag til byutviklingen og boligbyggingen i Oslo. Det er kraftig befolkningsvekst i byen, og behovet for boliger vil fremdeles være stort de neste årene. I tillegg planlegges 15.000 nye arbeidsplasser i Bjørvika, hvor mange av disse trolig vil ønske seg en bolig i nærheten av sitt arbeidssted, legger han til.