Næringsliv

Reitan anker for å unngå millionsmell

Odd Reitan tapte mot skatte-myndighetene både i tingretten og lagmannsretten, og han er nå innstilt på å gå til Høyesterett for å unngå en skattesmell på 250 millioner kroner.

Artikkel av: NTB
6. mars 2008 - 05.55

Borgarting lagmannsrett ga tirsdag skattemyndighetene medhold, og Odd Reitans sønner Ole Robert og Kjell Magnus ble dømt til å betale 250 millioner kroner i arveavgift etter en transaksjon i 1992, ifølge Dagbladet.

Men Reitan-familien gir seg ikke. Odd Reitan opplyser at han vil anke saken til Høyesterett, skriver adressa.no.

- For å være ærlig så tror jeg bare det er Høyesterett som har baller nok til å stå imot statsforvaltningen i en så stor sak, sier Reitan.

Odd Reitan har ikke diskutert saken med sin advokat ennå, men prinsipielt mener han saken bør behandles av landets øverste dommere. Vinner Reitan i Høyesterett, slipper han å betale. Et nytt nederlag betyr imidlertid en millionregning. Størrelsen på regningen skal i så fall avgjøres i en egen skjønnsrettssak i etterkant. Kravet ble i 2003 satt til 245 millioner kroner inkludert renter. Reitan tror beløpet er langt unna realiteten.

Reitan sier transaksjonen i 1992 ikke ble gjort for å vri seg unna skatt. Han står fast på at han hadde loven på sin side. (©NTB)